Head Leftانجمن جوملا فارسی، مامبو فارسیHead Right
spacer gif
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
prev
next

از حداکثر امنیت لذت ببرید

یکی از اصلی ترین دغدغه های برنامه نویسان و گسترش دهندگان متخصص سیستم های جوملا و مامبو، امنیت می باشد. این سیستمها بطور مداوم تست و بررسی می شوند و در صورت وجود حفره های امنیتی بلافاصله بسته ی بروزرسانی برای آنها منتشر می شود.

در کمتر از یک روز مالک سایت شوید

با استفاده از سیستمهای مدیریت محتوای مورد پشتیبانی تیم مامبولرن در کمتر از یک روز - رایگان - مالک یک سایت با تمام امکانات شوید.

با امکانات متنوع، سایت خود را گسترش دهید

با استفاده از دهها افزونه ی رایگان و تجاری جوملا و مامبو به امکانات سایت خود بیافزایید. افزودن این امکانات به سادگی نصب یک نرم افزار روی کامپیوتر شماست. هر آنچه که ممکن است سایت شما نیاز داشته باشد در این افزونه ها یافت می شود، از سیستم های ساده همچون نظر دهی کاربران تا سیستم های پیچیده ای همچون رزرواسیون و پرداخت آنلاین.

مدیر سایت خود باشید

ما وب سایتی را برای شما آماده خواهیم کرد که مدیریت کامل آن را خود شما به دست خواهید گرفت.به کمک پنل مدیریتی سیستم مدیریت محتوا جوملا و یا مامبو شما کنترل وب سایت خود را در دست بگیرید و نیاز خود به طراح وب، برای اعمال تغییرات را از بین ببرید.

راحتی در مدیریت

هر شخصی که توانایی کار با رایانه را دارد می تواند مدیریت یک سایت جوملا و یا مامبویی را توسط سیستم مدیریت محتوا در دست بگیرد. برای مدیریت سایت نیازی به نصب نرم افزار خاصی نیست و تمامی مراحل توسط پنل مدیریتی تحت وب انجام خواهد شد. یک رایانه متصل به شبکه اینترنت برای مدیریت یک سایت جوملایی کافی است بنابراین شما از هر کجا می توانید سایت خود را مدیریت نمایید.

جوملا فارسی

صفحه نخست آموزش ها مدیریت محتوا مامبو فارسی شروع با مامبو مامبو چیست ؟

مامبو چیست ؟

چاپ فرستادن به ایمیل
چهارشنبه, 06 آبان 1388 ساعت 13:42
فهرست مقاله
مامبو چیست ؟
چطور سایت خود را سازماندهی کنیم
طراحی ظاهر سایت
لیست مشخصات یا Style Sheet
ماژولها و صفحات سایت
اضافه کردن متون و تصاویر
ایجاد لینک (Link)
بلاگ ها و صفحه اول سایت
ماژول ها، کامپوننت ها و مامبوت ها
صفحات پنهان
همه مقالات

مامبو چیست ؟مامبو مشکل بزرگ ساخت و اجرای یک وب سایت قوی را آسان می‌کند. دلیل اینکه خیلی ها از آن استفاده می‌کنند همین است. اما اگر شما تا حالا از یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) استفاده نکرده‌اید ممکن است در ابتدا فکر کنید خیلی کارهای ساده در این سیستم مشکل تر شده است.
این سلسله موضوعات برای کسانی است که برای اولین بار مایلند از یک سیستم مدیریت محتوا بطور جدی استفاده کنند کاملا ضروری است.

اگر شما برای اولین بار است که با یک (CMS) برخورد می‌کنید این مقاله بسیار برای شما مفید است. ما تمام جزئیات را برای شما توضیح نخواهیم داد. در این مورد باید وقت بیشتری برای تمرین و جستجو صرف نمایید. چیزی که ما به شما خواهیم گفت این است که برای استفاده بهینه از مامبو چطور به سایتتان فکر کنید و آنرا برای طراحی با مامبو آماده کنید و چطور از سوال :" من میخواهم ..." به جواب " متشکر انجام دادم .." برسید.
مترجم : (من بیش از دو ماه است که با کنترل پانل (Control Panel) و بخش مدیریت (Administrator) مداوم کار می کنم ولی حالا با پیدا کردن و ترجمه این مقاله تازه دارم می‌فهمم که چه کاری دارم می‌کنم. برای قدردانی از زحمات دست اندرکارن سایت مامبولرن و جلوگیری از سردرگمی تازه واردین این مقاله را به عنوان مبنایی برای همه تازه واردین آماده می‌کنم تا بعد از خواندن و درک مطالب این آموزش سوالات با سطح بالاتری را در انجمن رفع اشکال مامبولرن مطرح کنند.

اگر شما لینک اخبار (newsfeed) ، فورم نظرخواهی و یا بلاگ در سایت خود لازم دارید مامبو عالیست! ولی باید برای یادگیری آن وقت صرف کنید. یادتان باشد مشکلترین قسمت یادگیری شروع کار است. با هیچ راهنما و مقاله آموزشی نمی‌توانید خیلی سریع و بی نقص قسمتهای مختلف سایتتان را برپا کنید. باید کمی در ابتدا وقت صرف کنید و به تمرین بپردازید.

چگونه به واقعیت یک سیستم مدیریت محتوا فکر کنید تا توقعات بجا و نابجا از آن را خودتان تشخیص داده و درک کنید
بیشتر وقتی صحبت از وب سایت می‌شود به یاد تعدادی صفحات وب و لینک‌های بین آنها می افتیم. در این نوع وب سایت هر صفحه وب دارای مطالب ثابتی (Static) است که بعد از تنظیم دیگر تغییر نمی‌کنند، مگر طراح سایت آنرا تغییر و دوباره بارگذاری کند. در این حالت شما در مورد سایتتان به شکل یک ساختار درختی فکر می‌کنید: صفحه اول که دارای یک منو است و به تعدادی صفحات دیگر لینک شده است و در هر یک از این صفحات لینکهایی به صفحات دیگر و ... .

مامبو بشکل دیگری سایت را سازمان دهی می‌کند چون هر چیز در سایتتان دیده می‌شود متغییر و غیر ثابت (Dynamic) است.این صفحات بر اساس اطلاعات وارد شده توسط مشاهده کنندگان سایت ، لینک‌های اخبار، یا مطالب اضافه شده توسط اعضای سایت تغییر می‌کند بدون اینکه طراح سایت در این تغییرات دخالت داشته باشد. این مطالب متغییر درست در لحظه‌ای که مشاهده کننده صفحه را باز یا آنرا رفرش (Refresh) می‌کند ایجاد یا بروز می‌شوند.

در مامبو این بی معنی است که بپرسیم در یک صفحه خاص چه مطالبی وجود دارد ، تا هنگامی که صفحه در سایت دیده شود. شما صفحه ای برای تنظیم و طراحی نخواهید داشت. پس لازم است نوعی دیگر به قضیه نگاه کنید.

هر صفحه از سایت مامبوی شما حاوی بلوک‌های متفاوتی از مطالب است که هر یک از بلوک‌ها یک Position نامیده می‌شود. شما صفحه آرایی صفحات را با یک قالب (Template) انجام می‌دهید نه تک تک و بطور ثابت.

تمام تنظیمات مثل محل بلوک‌ها ، فونت‌ها ، رنگ‌ها و پس زمینه‌ها در این Template انجام می‌شود. سپس ماژول‌ها را در بلوک‌ها قرار می‌دهید. دست آخر مطالب را اضافه می‌کنید و آنها را در اصل به یکی از اجزاء صفحه که معمولا منوها هستند نسبت می‌دهید.

صحبت در مورد مدیریت مطالب فعلا کافی است. بیایید به سایت شما سری بزنیم.




چطور سایت خود را سازماندهی کنید

میدونم مثل من فکر می‌کنید: یکی دو صفحه مطلب می خونید، بعد یه سایت حرفه ای راه میندازید و یا علی!
ولی مامبو اینگونه نیست. چیزهایی هست که قبل از ایجاد حتی یک صفحه حتما باید خوب بدانید.
مایوس نشوید ، وقتی تمام پارامترهای لازم برای سایت را تنظیم کردید، اضافه کردن چیزهای جالب به سایت مثل آب خوردن است.

در این نسخه از مامبو شما مجبورید مطالبتان را به سه سطح تقسیم کنید، نه بیشتر و نه کمتر.این سه سطح عبارتند از : بخش (Section) - مجموعه (Category) - مطالب و یا محتواها (Contents). بخش ها (Sections) ظرفهای بزرگی هستند. آنها مجموعه‌ها را در خود نگه می‌دارند. مجموعه‌ها (Categories) ظرفهای کوچکتری هستند که حاوی مطالب (Contents) هستند. چیز مهمی که باید درک شود این است که شما نمی‌توانید مطالبی در سایت داشته باشید مگر اینکه حتما برای آنها بخش و مجموعه‌ها داشته باشید که این مطالب را در خود حفظ کنند.

یک سیستم بایگانی را تصور کنید : بخشها مثل کمدها هستند. مجموعه‌ها مثل کشوها هستند و مطالب همان مدارک روی کاغذ هستند. اگر همه مدارک را در گوشهای بریزیم استفاده از آنها محال است. کشوها بدون کمد روی هم چیده شوند باز بهتر از حالت قبل است ولی هنوز براحتی قابل استفاده نیستند. اگر آنها را بدون کشو در کمد بگذاریم هم فکر خوبی نیست. پس برای ایجاد نظم در سایت باید مدارک (محتوا و یاContents) را در کشوها (مجموعه‌ها یا Categories) و داخل کمدها (بخش یا Sections) قرار دهیم.

موضوع جذاب دیگر در مورد بخشها و گروه‌ها این است که می‌توانیم قالب‌های متفاوتی را به هر یک نسبت دهیم. در این حالت هر چیز در بخش مثلا "اخبار" ظاهر شود می‌تواند به جای 1 ستونی ، 2 ستونی باشد و قسمتهای "ورود به سایت" و "نظرخواهی" را بعنوان مثال نداشته باشد. در این حالت اگر یکی از اعضا خبر جدیدی وارد کند ظاهر آن شبیه بقیه اخبار سایت است ولی اصلا شبیه عناوین بخش محصولات (مثلا!) نیست.

توجه : بعد از همه این حرفها که باید بخش و مجموعه‌ داشته باشیم راهی وجود دارد تا مطالبی ایجاد کرد که فاقد بخش و گروه باشد، به نام مطالب ثابت (Static Contents). نه به آن معنا که ثابت و نقطه مقابل متغیر بلکه فقط به این معنی که فاقد بخش و گروه است. ولی یادتان باشد اگر چنین مطلبی ایجاد کنید نمی‌توانید مطالب جدید که شبیه آن باشد بصورت دینامیک ایجاد کنید.

پس درباره نظام سایتتان فکر کنید و مشخص کنید آیا می‌خواهید قسمتهای مختلف سایت ظاهر متفاوتی داشته باشند؟ سپس سایت خود را بر اساس سیستم بخش و مجموعه‌ پایه ریزی کنید.




طراحی ظاهر سایت

قالبها (Templates) ظاهر سایت و یا قسمتهای مختلف آنرا می‌سازند. اگر به قسمت قالب (قالب‌های کاربری) در بخش مدیریت (Administration) سایت خود بروید (Site -> Template Manager -> Site Templates) لیستی از قالب‌های نصب شده را خواهید دید. یکی از آنها را انتخاب کنید، نه بروی نام قالب بلکه دکمه رادیویی سمت راست آن و سپس آیکون پیشفرض "ِDefault" در toolbar بالای صفحه را کلیک نمایید، سپس سایتتان را باز کنید و ببینید چه طور ظاهر آن عوض شده است.

مترجم : اگر در لیست فقط یک نام دیدید می‌توانید قالب‌های جدید را با کمک آیکون جدید همین Toolbar نصب کنید. برای این کار اول قالب (ها) را از سایت www.mambo-digg.com دریافت کنید و با کمک دکمه Browse در قسمت نصب قالب جدید آن(ها) را انتخاب و دکمه Upload and Install را فشار دهید. جهت راهنمایی چگونگی نصب قالب در سایت مقاله آموزشی آن موجود است.

یک قالب چیست؟

قالبها یک سری فایل هستند که ظاهر سایت را مشخص می‌کنند. فایل اصلی یک قالب که در یک فولدر به نام همان قالب در کنار فایل‌های دیگری مجتمع شده اند فایل index.php است که حاوی کدهای html و برای چیدمان عناصر سایت مثل جداول ، لوگوی سایت ، موقعیت ماژول و ... دارای کدهای php برای عناصر انعطاف پذیر (Dynamic) می‌باشد.

فایل دیگر و بسیار مهم قالب ، فایل Style Sheet یا جدول مشخصات ظاهری قالب که پسوند آن css است فونتها ، رنگها و قابهای عناصر سایت را در خود دارد.

به یک نمودار تصویری از چگونگی تقسیم بندی که فایل index.php در سایت ایجاد میکند توجه کنید:

قالب در مامبو فارسی


"header.jpg" جایگاه لوگوی شماست. "body" بلوکی است که مطالب سایت را درخود جای می‌دهد. بلوک‌های پرتغالی رنگ در نمودار فوق positionها و یا موقعیت ماژول هستند که شما می‌توانید در آنها ماژول‌ها را قرار دهید ، به هر تعداد که بخواهید و ماژول‌های گذاشته شده می‌توانند انتشار (Published) یا عدم انتشار (Unpublished) داشته باشند. مثلا در top Position یک ماژول جستجو و یک ماژول تاریخ خواهیم داشت. در right Position یک ماژول منو و یک ماژول ثبت نام در سایت. وقتی شما یک قالب طراحی می‌کنید فقط تعیین می‌کنید یک موقعیت ماژول در کدام Position قرارداده شود که این کار را با یک خط ساده php انجام می‌دهید، مثل این:

<?php mosLoadModules('left'); ?>





لیست مشخصات یا Style Sheet


قالب شما یک Style Sheet نیز دارد که فونتها ، رنگها ، قابها و ... عناصر صفحه را کنترل میکند. در این جا توضیحاتی در مورد نامگذاری قراردادی متغیرهای این فایل که به نام style.css در شاخه قالب دیده میشود آورده شده است:

مترجم: سری به قسمت قالبهای سایت خودتان بزنید و option botton کنار آنرا کلیک کنید و سپس از Toolbar بر روی گزینه Edit CSS کلیک کنید . خیلی از این تگها (Tag) که در زیر آورده شده را خواهید دید. میتوانید آنها را تغییر دهید ولی قبل از تسلط کامل خیلی مراقب باشید. یک تغییر اضافه کل ظاهر سایت را بهم میزند.

تنظیمات سراسری و فراگیر

body – تگی که مشخصات ظاهری قسمت مطالب (صورتی وسط در نمودار بالا) را کنترل میکند مثل رنگ پس زمینه نام و اندازه و کلفتی فونت و ...
div – فرمت پیش فرض برای همه مرزبندی های قالب. این تگ منحصر به حالاتی است که برای یک عامل در قالب مشخصات ظاهری تعریف نشده باشد.
hr – فرمت پیشفرض برای همه خطوط افقی در قالب. این تگ منحصر به حالاتی است که برای یک عامل در قالب مشخصات ظاهری تعریف نشده باشد.
p – فرمت پیشفرض برای تمام پاراگرافها در قالب. این تگ منحصر به حالاتی است که برای یک عامل در قالب مشخصات ظاهری تعریف نشده باشد.
td - فرمت پیشفرض برای تمام جداول اطلاعاتی در قالب. این تگ منحصر به حالاتی است که برای یک عامل در قالب مشخصات ظاهری تعریف نشده باشد.
tr – فرمت پیشفرض برای تمام رکوردهای جداول در قالب. این تگ منحصر به حالاتی است که برای یک عامل در قالب مشخصات ظاهری تعریف نشده باشد.
ul – فرمت پیشفرض برای تمام لیستهای نامنظم قالب. این تگ منحصر به حالاتی است که برای یک عامل در قالب مشخصات ظاهری تعریف نشده باشد.
a:link – فرمت پیشفرض ظاهر لینکها. زمانی بکار میرود که یک لینک دارای ظاهر تعریف شده خاصی نباشد.
a:visited – فرمت پیشفرض برای لینکهای دیده شده. زمانی بکار میرود که یک لینک دارای ظاهر تعریف شده خاصی نباشد.
a:hover – فرمت پیشفرض برای وقتی که موس روی لینک حرکت میکند. زمانی بکار میرود که یک لینک دارای ظاهر تعریف شده خاصی نباشد.


توجه: این کل تگها نیست و تگهای دیگری نیز احتیاج هستند که در آموزشهای طراحی قالب مامبو آمده است.

تنظیمات فرم ها

inputbox – برای تمام باکس های ورود اطلاعات بکار میرود مثل Login و Search. button – برای تمام کلیدهایی که در سایت دیده میشود بکار میرود.

کنترل صفحات (منوها و ...)

a.mainlevel:link – فرمت سطح اول تمام منوها را کنترل میکند.
a.mainlevel:visited – فرمت منوهای دیده شده در سطح اول را کنترل میکند.
a.mainlevel:hover – فرمت منوهای سطح اول در هنگام حرکت موس روی آنها را کنترل میکند.
a.sublevel:link – فرمت تمام منوهای سطوح زیرسطح اول را کنترل میکند
a.sublevel:visited – فرمت منوهای دیده شده در سطح دوم به بعد را کنترل میکند.
a.sublevel:hover – فرمت منوهای سطح دوم به بعد در هنگام حرکت موس روی آنها را کنترل میکند.
pagenav – برای نمایش فرمت این تگ است << Start < Prev Next > End >>
a.pagenav:link - برای نمایش حالت لینک این تگ است << Start < Prev Next > End >>
a.pagenav:visited - برای نمایش حالت لینک صفحات دیده شده این تگ است << Start < Prev Next > End >>
a.pagenav:hover - برای نمایش حالت لینک وقتی که موس روی آن میرود << Start < Prev Next > End >>
a.readon:link - برای حالت نمایش لینک "ادامه مطلب..... " در صفحه محتوای شماست
a.readon:visited - برای حالت نمایش لینک "ادامه مطلب....." در صفحه محتوای شماست وقتی که قبلا آنرا دیده اید
a.readon:hover - برای حالت نمایش لینک "ادامه مطلب...." وقتی با موس روی آن میروید.

تنظیمات ماژول

table.moduletable – استایل عمومی برای همه ماژولها
table.moduletable th - استایل عمومی برای سرصفحه همه ماژولها
table.moduletable td - استایل عمومی برای قسمتهای درج اطلاعات همه ماژول

تنظیمات صفحه مطالب ها

a.category:link -
a.category:hover -
a.category:visited -
.componentheading - Title of the component being used to display the content.
.contentheading - Title of the content, article, etc. being displayed.
.contentpane - Table that holds all non-article information (components, category lists, contact forms, etc).
.contentpaneopen - Table that holds the actual text for an article.
a.contentpagetitle:hover -
a.contentpagetitle:link -
a.contentpagetitle:visited -

استیل لیست بخشها

.sectiontableheader
.sectiontableentry1
.sectiontableentry2

استایل اطلاعات دیگر مثل عنوان سایت ، تاریخ ایجاد و غیره

.title - Style for the site title.
.pathway - Default styling for the pathway (or breadcrumbs) displayed by the mosPathWay() function.
a.pathway:link - Style for hyperlinks in the pathway (or breadcrumbs) displayed by the mosPathWay() function.
a.pathway:visited - Style for hyperlinks that you have visited in the pathway (or breadcrumbs) displayed by the mosPathWay() function.
a.pathway:hover - Style for the mouseover effect for hyperlinks that are displayed as part of the pathway (or breadcrumbs) displayed by the mosPathWay() function.
.createdate - Format of the "create date" displayed for various content items
.modifydate - Format for the "last updated" date displayed at the bottom of various content items.

متفرقه

.ontab -
.offtab -
.tabpadding -
.tabheading -
.pagetext -
.moscode - For modifying {moscode} output.
.message - Text passed with mosmsg url parameter.
.small -
.smalldark -
این هم 3 نمودار تصویری برای درک بهتر مطلب:
مامبو چیست ؟مامبو چیست ؟
مامبو چیست ؟مامبو چیست ؟
مترجم : یه بار دیگه یادآوری میکنم این اطلاعات مربوط به فایل style.css موجود در شاخه یک قالب هست. شما اگر این فایل رو با هر ویرایشگری باز کنید این تگها و عنوانها رو می‌بینید و تنظیمات مثل رنگ، اسم فونت، راست چین ، چپ چین خیلی راحت قابل مشاهده و تغییر هست. شماره رنگها را باید در فوتوشاپ در قسمت رنگها و بعد از انتخاب رنگ دلخواه با موس بدست آورید و این کد 6 رقمی که در زیر صفحه دیده میشه به جای رنگ موجود در استایل قرار بدهید .

حالا که توضیحات پایه مربوط به قالبها را دیدید ، در ادامه به دستورالعملهای ویژه برای دانلود یا طراحی قالب می پردازیم.
دانلود کردن قالب (template)

برای دریافت قالبهای آماده فارسی به http://www.mambo-digg.com مراجعه کنید. بعد از دانلود قالب که در اصل یک فولدر به نام همان قالب است محتوی تعدادی فایل و زیپ شده ، میتوانید آنرا بوسیله بخش مدیریت (Administrator) نصب جامع انجام دهید.

طراحی قالب

بمنظور طراحی قالب مامبو شما باید به HTML , CSS آشنایی نسبی داشته باشید. به همین منظور پیشنهاد میکنم هر چه سریعتر بر این زبانها مسلط شوید.




ماژولها و صفحات سایت


ماژول ها

توضیحات دقیق در مورد ماژولها در قسمتهای بعدی همین مقاله به تفصیل ذکر خواهد شد. ماژول ها چهارگوش های جادویی کوچکی هستند که محتویات متغیر(داینامیک) دارند. در قسمت مدیریت سایت به Modules-> Site Modules بروید. این قسمت حاوی ماژول های نصب شده در مامبو است که در موقع نصب اضافه شده اند.
همانطور که می بینید تمام منوها در اصل یک ماژول هستند. فرم ورودی کاربر یک ماژول است. آخرین اخبار ماژول دیگری است که لینکی به آخرین اخبار اضافه شده به گروه اخبار سایت (News Category) میباشد.
تقریبا هر آنچه با لینک ها و مطالب ورودی کاربران ارتباط دارد یک ماژول است و هزاران ماژول وجود دارد که میتوان آنها را دانلود و نصب کرد.
با این وصف شما اصلا به همان چند ماژول اولیه که در موقع نصب می بینید محدود نیستید (توضیحات مفصل در پی خواهد آمد).
وقتی به جدول ماژول ها در مدیریت سایت خود نگاه می کنید ستونی به نام موقعیت ماژول ها را می بینید که موقعیت مکانی ماژول را در صفحه مشخص میکند. اگر روی یکی از این ماژول ها کلیک کنید یک منوی کرکره ای خواهید دید که بوسیله آن میتوانید محل ماژول را تغییر دهید.

مترجم: البته همه محلهای ذکر شده در این منو ممکن است در قالب شما وجود نداشته باشند.برای دیدن مکانهای موجود در قالب فعلی در قسمت مدیریت به Site>Preview>Inline with position نگاه کنید. حالا جای یک ماژول را عوض کنید و نتیجه را در سایت خود بصورت زنده ببینید. جالب بود نه؟!

ماژولها را میتوان فعال و غیر فعال کرد. در بعضی صفحات یا همه آنها یا هیچکدام position ها جای ماژول را مشخص میکنند و کاری به نمایش یا عدم نمایش آن ندارد.

مترجم: صفحات مورد نظر برای نمایش ماژول را میتوانید با کمک کلید کنترل و کلیک ماوس بصورت گروهی منظم یا نامنظم انتخاب کنید و آنها به یک یا چند یا همه منوها متصل کنید .

صفحات(Pages)

برای شنیدن یک چیز عجیب حاضر باشید: page بی page ! در مامبو شما فکر میکنید دارید به یک صفحه نگاه میکنید. هیچ صفحه خاصی وجود ندارد. مامبو اینطور فکر میکند که شما دارید به یک منو نگاه میکنید. در مامبو راهی برای دانستن دقیق محتویات یک صفحه نیست. جای ماژولها و مطالب و حتی موقعیت ها قابل پیش بینی نیستند چون مامبو اصلا به صفحه اعتقادی ندارد. با اینکه واحد اصلی در وب صفحات هستند، مامبو گوشش بدهکار نیست و صفحه مشخصی را در آن پیدا نخواهید کرد!




اضافه کردن متون و تصاویر

وقتی در مورد اضافه کردن متن و تصویر صحبت میکنم منظورم قسمت وسط صفحه است ، نه منوها ، نه ستونها و نه قابهای دو طرف (مثل نظر خواهی ، ورود کاربران ، یا اخبار). فقط قسمت مرکزی صفحه( در قالب بنام mos_mainbody دیده میشود).

بعد از اینکه ماژولها را چیدید و بخش ها ومجموعه‌ها را اضافه کردید حالا نوبت مطالب است که در مجموعه‌هایی که در بخشها هستند اضافه شوند.(Contents<Sections> Categories )

متن

TinyMCE نام ادیتوریست که مامبو از آن استفاده می کند.برای فعال کردن آن در مدیریت به این منو بروید: Mambots>Site Mambots .انتخاب No WYSIWYG را غیر فعال و TinyMCE WYSIWYG Editor را فعال کنید.اگر با HTML آشنا هستید پیشنهاد میکنم حتما advanced را برای ادیتور TinyMCE فعال کنید.

مترجم : البته در مامبو فارسی منتشر شده توسط mambolearn.com این ادیتور با تنظیمات لازم فعال شده است و این توضیحات را میتوانید نادیده بگیرید.

شما میتوانید متن و تصویر را با افزودن یک موضوع جدید از قسمت منوبار Content > All Content Items اضافه کنید.

در صفحه تنظیمات موضوع جدید، Page title باعث دیده شدن عنوان موضوع در بالای صفحه خواهد شد. Page alias در url دیده خواهد شد.
متن شما به دو قسمت تقسیم خواهد شد "مقدمه" و "متن اصلی".(intro & main )
مقدمه در صفحه اول سایت دیده میشود و با کلیک روی "ادامه مطلب ..." قسمت دوم یعنی متن اصلی دیده میشود که با این کار هر دو قسمت مقدمه و متن اصلی با هم در صفحه جدیدی دیده خواهند شد.
البته شما میتوانید در مقدمه توضیحی در مورد مطلب اصلی بدهید و با کلیک روی "ادامه مطلب ...." متن اصلی را ببینید.

بدون تکرار مقدمه

برای عدم تکرار مقدمه در قسمت پارامترهای تنظیمات موضوع "Hide intro text" را بله بگذارید.جالب بود نه!?

تصاویر

اول تصاویر مورد نظر را در منوی Site > Media Manager به قسمت تصاویر آپلود کنید.برای انتخاب فایل تصویر از هارد خود ، کلید Browse را بزنید و بعد ، از منوبار بالا Upload را انتخاب کنید. برای ایجاد شاخه و دسته بندی تصاویر از Create استفاده کنید.

وقتی تصاویر آپلود شدند میتوانید آنها را در موضوعات درج کنید.

کاری که نباید انجام دهید:
سعی نکنید تصویر را در متن Drag & Drop کنید. با اینکه ظاهرا اتفاقی میافتد ولی نتایج خوبی در بر ندارد.چون فقط تصویر کوچکی از اصل تصویر را به متن اضافه میکند.
یک کلید جادویی وجود داد که این کار را برای شما میکند.دو گل کوچک در ادیتور می بینید که یکی حرف "I" دارد و دیگری "P". با کلیک "I" متن روبرو به متن اصلی اضافه میشود: {mosimage} .به محض انجام این کار قسمت images در تنظیمات سمت راست صفحه بدرد بخور میشود.حالا به آنجا بروید و تصویر مورد نظرتان را در لیست انتخاب کنید.و با فشار کلید Add نام تصویر را در پایین Content Images خواهید دید.

با هر بار فشار "I" یک عبارت {mosimage} در صفحه ادیتور اضافه میشود.شما تصویری نمی بینید.یا حتی نام تصویری را نشان نمیدهند.اگر بیش از یک تصویر داشته باشید آنها به ترتیب لیست شده در Conteny Images نمایش داده میشوند.
{mosimages} چیست؟ mos_image یک مامبوت است که در متن تصویر قرار میدهد. در ادامه در مورد مامبوت ها صحبت خواهیم کرد.
مامبوتها دیگری به این منظور موجود هستند.
حالا که یک موضوع با تصویر ایجاد کردید به سراغ اتصالات (links) میرویم.



ایجاد لینک (Link)

برای اتصال صفحات دو راه وجود دارد.منوها و لینکها.در حالت عادی(غیر مامبو) ساده تر است که موقع ایجاد مطلب با ادیتور قسمتی از متن را به صفحه دیگری مربوط کنیم ( لینک دهیم).این کار از ایجاد یک منو ساده تر است.

مثل همیشه مامبو برعکس است! استفاده از منوها برای ایجاد لینک بسیار ساده تر هستند.

منوها

منوها در اصل ماژول هستند.با نصب مامبو تعداد کمی منو در سایت ایجاد میشود.مثل mainmenu ,topmenu, usermenu ,othermenu . چون منوها ماژول هستند شما میتوانید آنها را در موقعیت های مجاز با توجه به قالب خودتان در سایت قرار دهید و جابجا کنید.چیزی که در مورد منوها باید به یاد داشته باشید این است که تا وقتی مطلبی ایجاد نشده نمی شود منوی مربوط به آنرا ایجاد کرد.

شما میتوانید منوها را از قسمت مدیریت منوها (menu manager) و یا در قسمت مطالب – contents ایجاد کنید. وقتی در حال مشاهده و ویرایش یک مطلب هستید ، (Content>Content Manager>All Content Items>click the Item for edit) یک مطلب را انتخاب کنید. جدولی در سمت چپ وجود دارد که منوی اتصال نام دارد(Link Menu) شما میتوانید یک یا چند منو را برای لینک به مطلب فعلی انتخاب کنید.و این ساده ترین راه ایجاد لینک در مامبو است.

راه دیگر برای حذف و اضافه اتصال منو به یک مطلب از طریق انتخاب Menu از صفحه مدیریت و انتخاب هر مطلبی که می خواهید است. بعد از انتخاب مطلب(های) مورد نظر با فشار آیکون زباله دان (Trash) آنرا حذف کنید.نگران نباشید اصل مطلب حذف نمیشود بلکه فقط اتصال منو به آن قطع میشود.لینک جدید را با انتخاب کلید New از همین جا ایجاد کنید.در این حالت انتخابهایی برای نوع مطلبی که میخواهید اتصال ایجاد کنید و چگونگی نمایش مطلب با انتخاب این منو خواهید داشت.
New Menu Items: چگونه ، چه چیزی
Blog –Content Category
Blog – Content Section
Link – Content Item
و الی آخر.

کلمه اول (در اینجا Blog ) میگوید که این مطلب چگونه در صفحه ظاهر میشود.یک صفحه بلاگ حاوی جزئیات متعددی از مطالب است ولی فقط مقدمه (intro) هر موضوع را نشان خواهد داد که این مقدمه لینکی به صفحه اصلی مطلب در یک صفحه جدید خواهد بود. یک Link مستقیما به محل مربوطه که برایش مشخص شده وصل شده است. یک Table دارای قسمتهای جدول بندی شده از مطالب است.یک Separator به هیچ جا وصل نیست و Wrapper برای نشان دادن یک سایت دیگر داخل صفحه سایت خودمان .

کلمه دوم میگوید درصفحه مربوطه چه چیزی ظاهر خواهد شد. بخشها یا گروها ، یک لینک به مطلب خارج از سایت یا یک خط اخبار ، به یک قسمت "تماس با ما" یا یک مطلب ثابت و ... .
قبل از ایجاد منوهای خیلی زیاد یادتان باشد که منوها ماژول هستند و مامبو ماژولهای زیادی در خود دارد.مثلا اگر میخواهید منویی برای اخبار بسازید دست نگه دارید! این کار را مامبو قبلا انجام داده است.ماژول آخرین اخبار " Latest News" عنوان آخرین خبرها و لینک به هریک را که در گروه اخبار باشد نمایش میدهد و شما احتیاج به هیچ کاری جز انتخاب جای این ماژول لازم نیست انجام دهید.

اگر بخواهید ظاهر زیبایی برای منوها داشته باشید شما محتاج یک ماژول به این منظور هستید. در سایت www.mambo-digg.com بدنبال ماژول مورد نظر خود باشید.

ایجاد لینک در متن یا تصویر

اگر میخواهید قسمتی از متن یا یک تصویر را یک مطلب به صفحه دیگری لینک دهید اولین کار این است که یکی از کامپوننت های url را تهیه کنید.من SEF پیشفرض مامبو را پیشنهاد میکنم.

اگر به آدرس صفحات وب خودتان نگاه کنید آنها را بسیار نامفهوم خواهید یافت. SEF آدرسها را بهتر و زیباتر میسازد و از نام بخش ها و مجموعه ها و عنوان مطالب برای اجزاء آدرس استفاده میکند.

مترجم :در مامبو این روش ممکن است نتیجه مطلوبی به همراه نداشته باشد .

حال چه زشت و چه زیبا هر صفحه ای را که میخواهید به آن لینک دهید باز کنید.از آدرس بار بالای Browser آدرس این صفحه را بطور کامل انتخاب کنید(Highlight). با کلیک راست و انتخاب Copy آدرس را در حافظه کپی کنید.حالا به مطلبی که میخواهید در آن لینک ایجاد کنید بروید. متن یا تصویرمورد نظر را highlight کنید و آیکون link را از بالای ادیتور مطلب کلیک کنید.در قسمت مربوط به آدرس، متنی را که در حافظه کپی کرده بودید با راست کلیک وpaste در محل خود قرار دهید.

تمام ! لینک ایجاد شد .تا اینجا دیگر توانایی ایجاد یک سایت را دارید.



بلاگ ها و صفحه اول سایت

به تازگی سوال شده که چطور بلاگ های خاص ایجاد کنیم؟این هم توضیحات لازم:

بلاگ ها

در مامبو می توانید بلاگی ایجاد کنید که خارج از بخشها و مجموعه ها باشد. بلاگ به زبان ساده یعنی صفحه ای که عنوان و خلاصه ای از عناوین یک بخش یا مجموعه را نشان میدهد و به متن کامل عناوین لینک شده است.شما میتوانید هر صفحه ای را به شکل یک بلاگ در آورید.

1- یک مجموعه (category) ایجاد کنید و نام آنرا آزمایش بگذارید. 2- برای ایجاد یک صفحه بلاگ، یک منوی جدید ایجاد کنید- یادتان باشد در مامبو از صفحه واقعی(page) خبری نیست ! فقط منوها و لینک به آنها واقعی اند.(بخشهای قبلی را بخوانید). Mainmenu را انتخاب کنید و new را کلیک کنید.یک صفحه از انتخاب های متفاوت ظاهر خواهد شد. Content Category-Blog را تیک بزنید.سپس نام صفحه را بگذارید و گروه آزمایش را انتخاب کنبد.یادتان نرود که قسمت پارامترهای صفحه را نگاه کنید و تنظیماتی مثل تعداد ستونها و انتخابهای مفید دیگر را تنظیم کنید.

صفحه اصلی سایت

یکی از اشتباهات من این بود که فکر میکردم Frontpage Manager ( مدیریت صفحه نخست در کنترل پنل) برای کار با صفحه اول و اصلی سایت است.اینطور نیست. مامبو شیئی بنام بلوگ دارد و بین دو ستون سمت چپ و راست یکی از این بلاگ هاست.

بلاگ یک شی بسیار قدرتمند و غیر معمول است .بطور پیش فرض یک بلاگ تک ستونی است. و میتواند 2 ستونی هم باشد . در هر بلاگ میتوان به بلاگ های دیگر لینک داد.

بلاگ کاملا قابل تنظیم و انعطاف پذیر است و شما در اشکال مختلف از آن استفاده میکنید و یادتان باشد کاری که میکنید فقط تغییر تنظیمات همین بلاگ عجوبه است .شما این تغییرات را در user menus>mainmenu انجام میدهید.با تغییر در مقدمه (intro) و ستونها و leading شکل و شمایل مورد نظر شما حاصل میشود. یک بلاگ همچنین به مجموعه ای از عناوین مطالب نیز اشاره میکند. هر عنوانی که در اولین آیتم منوی اصلی (Mainmenu) سایت شما باشد صفحه اصلی یا اول محسوب میشود. با فهمیدن این موضوع کمی حالتان گرفته میشود.چون شما اجبارا مجبورید اولین انتخاب منوی اصلی را صفحه نخست قرار دهید.هر چیز دیگری را جایگزین کنید front Page Manager آنرا ویرایش خواهد کرد.



ماژول ها، کامپوننت ها و مامبوت ها

تفاوت بین کامپوننت و ماژول و مامبوت چیست؟

ماژول ها

ضماءم نرم افزاری هستند که در سایت شما اطلاعات را به نمایش میگذارند.منوها ماژول هستند.نظرخواهی ها ماژول هستند. فرم ورود به سایت یک ماژول است. ماژولها در موقعیت های قالب قرار میگیرند و در ظاهر سایت دیده میشوند.

کامپوننت ها

در اصل یک برنامه هستند.آنها یک توانایی جدید به قسمت مدیریت اضافه میکنند.پس وقتی شما میخواهید مثلا یک خبرنامه به سایت اضافه کنید هم کامپوننت و هم ماژول آنرا نصب میکنید. وقتی کامپننتی نصب میشود در منوی Component صفحه مدیریت قابل مشاهده است. وقتی از این لیست کامپوننت نصب شده را انتخاب میکنید ابزار تنظیم و کاربرد بهینه از این کامپوننت را میتوانید ببینید.

مامبوت ها

عملگرهای کوچکی هستند که ماموریت دارند موضوعاتی را قبل از نمایش یا کاربرد به روشی دستکاری اصلاح یا سازماندهی کنند.مامبو در هسته مرکزی خود تعدادی مامبوت دارد.برای مثال mosimage برای تبدیل تگ {mosimage} به تگ img در HTML بکار میرود mospagebreak برای صفحه بندی و ایجاد جدول مطالب بکار میرود.به نظر میاید که ما به عنوان کاربر کمتر به مامبوت ها نیاز داشته باشیم اما اینچنین نیست!

Add-on

Add-on نام غیر فنی برای ابزارهای با مزه ای است که در نصب هسته اصلی مامبو وجود ندارد.Add-on ها معمولا از یک کامپوننت و یک ماژول وابسته به آن تشکیل میشوند مثل : پشتیبانی فعال و گاهی از یک ماژول و یک مامبوت تشکیل میشوند مثل: AkoComment

Add-on کجاست ؟
از کجا میشود یک Add-on را پیدا کرد؟

سایت www.mambo-digg.com بعنوان مرجع فارسی زبان برای این منظور موجود است.
برای توضیحات بیشتر در وبسایت و انجمن تخصصی مامبولرن به جستجو بپردازید.



صفحات پنهان

حال به شما کمک میکنیم که چیزهایی را که در صفحه مامبو میبینید ولی در مدیریت مامبو آنها را نمی بینید پیدا کنید.اگر شما قسمت های قبلی را خوانده اید و هنوز به دنبال صفحه " تماس با ما" میگردید و میخواهید تنظیمات آنرا عوض کنید این قسمت به شما کمک میکند.

تماس با ما

وقتی مامبو را نصب میکنید منوی اصلی با یک انتخاب تماس با ما دیده میشود. در صفحه تماس با اطلاعات مربوط به تماس مراجعین با شما درج شده است. برای تنظیمات آن به قسمت زیر مراجعه کنید. Component -> Contacts -> Manage Contacts

برای ایجاد یک "تماس با ما" ی جدید اول از Menus انتخاب mainmenu را کلیک کنید و بعد New را از toolbar انتخاب کنید ودر صفحه بعدی Link-Contact را انتخاب کنید.با پر کردن فیلدهای مخصوص این قسمت یک صفحه تماس جدید ایجاد میشود.

اگر دوست دارید اطلاعات دیگری به این فرم بیافزایید باید از یک کامپوننت فرم ساز پیشرفته استفاده کنید. فیلدهای مورد نظر را به آن اضافه کنید و در لینک "تماس با ما" بکار ببرید.

صفحات مربوط به بخشها و گروه ها

اگر منو لینکهایی به بخشها و مجموعه ها ایجاد کرده اید.چطور میتوانید بعدا آنها را تغییر دهید؟

یادتان باشد در مامبو ما صفحه نداریم فقط منو لینک داریم. پس به منو آیتم ها بروید و پارامترها را تغییر دهید در صفحه بخشها و مجموعه ها تغییرات اعمال خواهد شد.موقعی که به یک صفحه مجموعه یا بخش لینک دارید مامبو به طور خودکار امکاناتی برای جستجو در اختیار میگذارد مثل فیلتر و ترتیب و نمایش .... شما اینها را با ویرایش پارامترهای منوی مربوطه میتوانید نمایش داده یا پنهان کنید.



warningتمامی حقوق این سایت متعلق به تیم مامبولرن است و بازنشر نوشته‌های آن به هر شکل تنها با اجازه مدیر سایت و با لینک مستقیم به مطلب مربوطه مقدور است.

عضویت در سایت

Tags
Friend Connect
اخبار مامبولرن را با ایمیل دنبال کنید
RSS

فروشگاه جوملا فارسی

ویترین بهترین های مدیریت محتوای فارسی


دانلود آخرین نسخه مامبو فارسی
دانلود مامبو فارسی
دانلود آخرین نسخه مامبو فارسیدانلود جوملا فارسی
دانلود آخرین نسخه مامبو فارسیدانلود اس ام اف فارسی

ما 113 مهمان آنلاین داریم
rounded top

طراحی وب سایت ,web design, website design - whatever you call it, with Mambolearn we guarantee a website that will amaze your clients. We have been in the internet business for over 10 years in middle east. From database websites development to Search Engine Optimization , we have what it takes to give your website the best image that money can buy!

rounded bottom

Visit us on:

Follow Us on TwitterTwitter
Follow Us on FacebookFacebook
Join Mambolearn's GroupGoogle Group

تبلیغات در مامبولرن

spacer gif
spacer gif spacer gif